Duiningang Schoorlse Zeeweg


Navigatie: Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl

Duiningang Schoorlse Zeeweg ligt in het dorpscentrum en is één van de beste startpunten voor de Schoorlse Duinen. Hier word je als bezoeker op je wenken bediend. In het moderne Buitencentrum kun je terecht voor meer informatie over het gebied, een hapje eten in het restaurant of shoppen in de winkel. Buiten ligt een ruime parkeerplaats, een speelterrein voor kinderen én de beroemde, steile trap met 250 treden! Vanaf het startpunt van het Wandelnetwerk Noord-Holland starten gemarkeerde wandelroutes in alle windrichtingen. Voor fietsers zijn er twee audioroutes beschikbaar waarbij je onderweg verhalen beluistert via een app.

Bezienswaardigheden in de buurt

Bovenop de grote zandduinen heb je mooi uitzicht op de omgeving en kun je 's ochtends vroeg genieten van het eerste zonlicht | © Ronald van Wijk Fotografie

Duinen bij Catrijp

De natuur bij Catrijp kan wel een stootje hebben. Na een felle duinbrand in 2009 zijn planten en dieren op spectaculaire wijze uit de as herrezen.

Lees meer

Weerspiegeling van wolken in het stille water van het Vogelmeer in de Schoorlse Duinen | © Ronald van Wijk Fotografie

Vogelmeer

Midden in de zandwoestijn van Schoorl ligt een oase met kraakhelder water. Langs de oevers stuit je op de ene na de andere ontdekking.

Lees meer

Roze bloemen van struikhei tijdens de bloei in augustus | © Ronald van Wijk Fotografie

Waterbosvlakte

In het Schoorlse bos ligt een schilderachtig heideveld met oude, monumentale dennenbomen. Wedden dat je stopt voor een foto?

Lees meer