Duiningang Woudweg - Het Woud


Navigatie: Herenweg 95, 1861 PD Bergen

Tussen Bergen en Egmond aan den Hoef ligt Duiningang Woudweg, vooral bekend vanwege het restaurant Gasterij ’t Woud aan de overkant van de Heerenweg (N511). Er is een kaartautomaat en er zijn twee parkeerplaatsen; tegenover het restaurant en iets verder in het gebied, links van de ingang. Duiningang Woudweg is een goed vertrekpunt voor uiteenlopende bestemmingen. Via het gelijknamige fietspad fiets je in 15 minuten naar het kustdorp Bergen aan Zee. Wandelaars kunnen de groene route (5,3 km) volgen en een mooi rondje maken om de Verbande Pan.

Bezienswaardigheden in de buurt

De zandhagedis heeft een goede camouflage waarmee het diertje op het zand moeilijk te spotten is. Bij gevaar zoeken ze snel dekking in nabijgelegen struiken | © Ronald van Wijk Fotografie

Verbrande Pan

Kunstenaars komen hier al honderden jaren voor inspiratie. Gaan de glooiende duinhellingen en sprookjesachtige bossen ook jou betoveren?

Read More

Natte vallei in de zeereep van de Wimmenummerduinen bij Egmond aan Zee | © Ronald van Wijk Fotografie

Wimmenummerduinen

Een van de mooiste gebieden in Noord-Holland. Trek de veters van je schoenen stevig aan voor een avontuurlijke tocht over smalle zandpaadjes.

Read More

Uitzicht over de duinen en plassen van het Zuiderachterveld ten zuiden van Bergen aan Zee | © Ronald van Wijk Fotografie

Zuiderachterveld

Vergeet je camera niet, want dit landschap is een perfect plaatje en er groeien planten die je nergens anders ziet. Vanuit Bergen aan Zee loop je er zo in.

Read More