Duiningang Aagtdorp


Navigatie: Duinweg 66, 1871 AH Schoorl

Ten noorden van Bergen, aan de Duinweg, ligt Duiningang Aagtdorp. Vanaf de weg is het nauwelijks te zien. Het is vooral een efficiënt vertrekpunt voor nabijgelegen bezienswaardigheden zoals de Schoorlse Nok. Ook is het mogelijk om vanaf hier de rode route (Duintopppentocht, 23 km) te volgen. Parkeren is het makkelijkst bij de nabijgelegen Manege Van Poelenburgh. Hier vind je ook een startpunt van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Het is vijf minuten wandelen naar de ingang. Vanwege de verscholen ligging  is het er zelden druk. Met uitzondering van de groepjes mountainbikers die hier verzamelen.

Bezienswaardigheden in de buurt

Mooie warme lucht tijdens zonsopkomst bij een van de meertjes bij Pompstation Bergen | © Ronald van Wijk Fotografie

Linksche Rand & De Meertjes

Klimmen over hoge uitkijkduinen en struinen langs oevers van meertjes en poelen. Spot jij de ijsvogel? Een avontuurlijk rondje door de duinen bij Bergen.

Lees meer

Het bos rondom de Schoorlse Nok is het mooist in de herfst, als de bladeren van de bomen intens verkleuren | © Ronald van Wijk Fotografie

Schoorlse Nok

Vanaf het 48 meter hoge duin kijk je uit over het breedste punt van de duinen in West-Europa. Hier laten de bossen van Schoorl hun mooiste kant zien.

Lees meer