Duiningang De Vier Trappen


Navigatie parkeerplaats: Heereweg 150, 1871 EM Schoorl

Duiningang De Vier Trappen ligt aan de Schoorlseweg, bij een bankje en grasveldje ter hoogte van woonzorgcomplex Hoog Duinen in Catrijp. Vanaf de ingang leidt een steil pad omhoog. Het is de snelste weg naar het lokale duingebied (Duinen bij Catrijp) én de uitkijktoren (aanrader). Ook het Vogelmeer en het hoogste punt van de Nederlandse duinen, de Catrijper Nok, liggen dichtbij. Kom je met de auto, dan kun je in de buurt parkeren bij Dorpscentrum De Blinkerd (Heereweg 150), op 8 minuten wandelen van de ingang. Eenmaal in de duinen kun je twee gemarkeerde routes volgen: rode route (Duintopppentocht, 23 km) en zwarte route (Roetroute, 5 km).

Bezienswaardigheden in de buurt

Bovenop de grote zandduinen heb je mooi uitzicht op de omgeving en kun je 's ochtends vroeg genieten van het eerste zonlicht | © Ronald van Wijk Fotografie

Duinen bij Catrijp

De natuur bij Catrijp kan wel een stootje hebben. Na een felle duinbrand in 2009 zijn planten en dieren op spectaculaire wijze uit de as herrezen.

Lees meer

Weerspiegeling van wolken in het stille water van het Vogelmeer in de Schoorlse Duinen | © Ronald van Wijk Fotografie

Vogelmeer

Midden in de zandwoestijn van Schoorl ligt een oase met kraakhelder water. Langs de oevers stuit je op de ene na de andere ontdekking.

Lees meer