Duiningang Berkenbos


Navigatie: Rijksstraatweg 176, 1968 LM Heemskerk

Duiningang Berkenbos ligt aan de Rijksstraatweg tussen Castricum en Heemskerk. Er is een ruime (gratis) parkeerplaats, watertappunt en kaartjesautomaat. Vanaf hier kun je de uitgestrekte bossen verkennen. Er zijn drie gemarkeerde wandelroutes. De blauwe route (5 km) maakt een rondje om de camping, de groene route (3,6 km) gaat door het Berkenbos en de oranje route (13,1 km) gaat noordwaarts richting Castricum. Bij het restaurant en supermarkt van Camping Geversduin kun je in het seizoen terecht voor een hapje en drankje. Of je bezoekt de groentewinkel Kitty Beentjes aan de overkant van de Rijksstraatweg.

Bezienswaardigheden in de buurt

In april komen duizenden boshyacinten uitbundig tot bloei in het Berkenbos bij Heemskerk | © Ronald van Wijk Fotografie

Berkenbos

Een lekker gevarieerd duinbos met oude klimeiken. In de lente bloeien hier duizenden hyacinten en lelietjes-van-dalen. Ideaal voor een kort rondje.

Lees meer

Vroeg in het voorjaar trekken padden en bruine kikkers massaal naar het ondiepe water van poelen en plassen in het binnenduin bij Heemskerk | © Ronald van Wijk Fotografie

De Vlotter & Duinweide

Kraakhelder duinwater stroomt door een historisch landschap met oude akkertjes, bloemrijke graslanden en monumentale elzenhagen.

Lees meer