Duiningang Johanna's Hof


Navigatie: Johannisweg 2, 1901 NX Castricum

Met Bezoekerscentrum De Hoep en Restaurant Johanna’s Hof is dit één van de meest populaire startplaatsen voor een bezoek aan het Noordhollands Duinreservaat. De duiningang ligt aan de Zeeweg naar Castricum aan Zee, tegenover Camping Bakkum. Er is een grote (gratis) parkeerplaats (inclusief plaatsen voor invaliden en paardentrailers), speeltuin, kaartautomaat en watertappunt. Richting het zuiden ligt het Infiltratiegebied Castricum via rode route (6,6 km) en Bosreservaat Roodaam via de groene route (8,2 km). Aan de overkant van de Zeeweg kun je Landgoed Bakkum bezoeken via de groene route (4 km).

Bezienswaardigheden in de buurt

Laagje rijp op verzameling van gevallen herfstbladeren van eik en beuk na een koude nacht in het duinbos | © Ronald van Wijk Fotografie

Bosreservaat Roodaam

Midden in het bos bij Castricum ligt een reservaat waar al tientallen jaren de natuur de baas is. Er staan prachtige krooneiken van 150 jaar oud.

Read More

Laagje rijp op verzameling van gevallen herfstbladeren van eik en beuk na een koude nacht in het duinbos | © Ronald van Wijk Fotografie

Infiltratiegebied Castricum

Vogels, vogels en nog eens vogels. Ze komen van heinde en verre naar het kraakheldere, stromende water. Vergeet je verrekijker niet!

Read More

Zonnestralen schijnen door de mist tussen boomstammen in het bos van Landgoed Bakkum bij Bakkum

Landgoed Bakkum

Wie van het bos houdt, mag dit koninklijke duingebied bij Bakkum-Noord niet missen. Je vindt hier bomen in alle soorten en maten.

Read More