Duiningang De Bleek


Navigatie: Van Oldenborghweg 17, 1934 PH Egmond aan den Hoef

Duiningang De Bleek ligt ietwat verborgen, aan het einde van twee weggetjes door het tuindersgebied bij Egmond aan de Hoef. Aan de voet van de duinen ligt een (gratis) parkeerplaats met kaartautomaat. Deze duiningang is een ideaal vertrekpunt om het zeedorpenlandschap ten zuiden van Egmond aan Zee te verkennen. Via een steile trap achter een klaphek loop je het gebied in en kun je twee gemarkeerde wandelroutes volgen: gele route (4,7 km) en blauwe route (3,9 km). Vergeet niet om het hoge uitkijkduin bij de ingang te beklimmen.

Bezienswaardigheden in de buurt

Lagen mist tussen duinhellingen tijdens zonsopkomst in duinen van Albertdal & Soeckebacker bij Egmond-Binnen | © Ronald van Wijk Fotografie

Albertdal & Soeckebacker

Stuifkuilen, duinplassen en oude akkertjes. Het zeedorpenlandschap op haar best. Een heerlijk rondje door de duinen bij Egmond aan Zee.

Read More

Dode, kale boom op zanddijk naast oude duinakker van Westert in de duinen bij Egmond-Binnen | © Ronald van Wijk Fotografie

Westert & De Bleek

Voor fijnproevers is er veel te beleven in dit historische binnenduin bij Egmond-Binnen. Je kunt er heerlijk struinen langs akkertjes en oude nollen.

Read More