De 5 mooiste heidevelden bij Bergen en Schoorl

In augustus laten de duinen bij Schoorl en Bergen hun mooiste kant zien als de heide uitbundig paars kleurt. De lucht is gevuld met een zoete geur en overal zweven vlinders, bijen en hommels in het rond. Dit is dé tijd om erop uit te gaan voor een lekkere wandeling of fietstocht. En vergeet je camera niet, want er liggen prachtige plaatjes te wachten. Ver hoef je niet te zoeken; rondom de dorpen Groet, Schoorl en Bergen liggen grote en kleine heidevelden. Sommige verscholen tussen het bos, andere dichtbij strand en zee. Deze vijf gebieden gaan je een fantastische tijd geven. Alvast heel veel plezier!

Uilenvanger & Lange Vlak

Een afwisselend duinlandschap ten noorden van de weg naar Bergen aan Zee. Met mooie vergezichten over open vlaktes en uitgestrekte heidevelden.

Read More

Tjalkhoek

Op de achtergrond klinken de golven, terwijl je over avontuurlijke zandpaadjes wandelt. Een afwisselend rondje door de heide bij Hargen aan Zee.

Read More

Waterbosvlakte

In het Schoorlse bos ligt een schilderachtig heideveld met oude, monumentale dennenbomen. Wedden dat je stopt voor een foto?

Read More

Linksche Rand & De Meertjes

Klimmen over hoge uitkijkduinen en struinen langs oevers van meertjes en poelen. Spot jij de ijsvogel? Een avontuurlijk rondje door de duinen bij Bergen.

Read More

Grensvlakte

Na een wandeling door een sprookjesachtig bos sta je ineens midden in een verborgen heideveld. Helemaal voor jou alleen. Wat een heerlijke stilte!

Read More