Duiningang Kraaiennest


Navigatie: Duinweg 2A, 1969 MP Heemskerk

Duiningang Kraaiennest ligt aan de Rijksstraatweg tussen Castricum en Heemskerk, tegenover Cafetaria De Patatoloog. Er is een (gratis) parkeerplaats, ruimte voor paardentrailers, kaartautomaat en watertappunt. Veel bezoekers starten hier hun wandeling of fietstocht naar Gasterij Kruisberg en het strand van Heemskerk. Zowel de gele route (4,5 km) als de rode route (4,2 km) maken een kort wandelrondje in de directe omgeving. Liefhebbers van langere wandelingen kiezen voor de oranje route (15,1 km) die zuidwaarts naar Wijk aan Zee gaat.

Bezienswaardigheden in de buurt

In april komen duizenden boshyacinten uitbundig tot bloei in het Berkenbos bij Heemskerk | © Ronald van Wijk Fotografie

Berkenbos

Een lekker gevarieerd duinbos met oude klimeiken. In de lente bloeien hier duizenden hyacinten en lelietjes-van-dalen. Ideaal voor een kort rondje.

Lees meer

Vroeg in het voorjaar trekken padden en bruine kikkers massaal naar het ondiepe water van poelen en plassen in het binnenduin bij Heemskerk | © Ronald van Wijk Fotografie

De Vlotter & Duinweide

Kraakhelder duinwater stroomt door een historisch landschap met oude akkertjes, bloemrijke graslanden en monumentale elzenhagen.

Lees meer

Rijp op zand en helmgras na een koude nacht in het Gat van Heemskerk | © Ronald van Wijk Fotografie

Het Gat van Heemskerk

Op het strand van Heemskerk is een enorm gat in de duinen ontstaan. Hier voel je de brute kracht van de natuur. Een aanrader als het stormt.

Lees meer