Duiningang Kennemerboulevard


Navigatie: Kennemerboulevard 428, 1976 EK IJmuiden

Voor natuurliefhebbers en rustzoekers kan de drukte van de Kennemerboulevard iets te veel van het goede zijn. Maar dit vertrekpunt heeft een aantal sterke voordelen: het is goed bereikbaar, heeft een groot parkeerterrein én het ligt dichtbij de Zuidpier, een populaire bestemming voor vogelaars. Ook de gezellige terrassen van de strandpaviljoens liggen op steenworp afstand. Een alternatief vertrekpunt is de zuidwaarts gelegen IJmuiderslag, waar het vaak een stuk rustiger is en je gratis parkeert in de winter.

Bezienswaardigheden in de buurt

In de drassige graslanden aan de zuidkant van het Kennemermeer groeien duizenden groenknolorchis. | © Ronald van Wijk Fotografie

Kennemermeer

Al jarenlang worden er records gebroken en nieuwe soorten ontdekt. In deze duinvallei zie je zeldzame planten in duizelingwekkende aantallen.

Lees meer

Het warme licht van de zonsopkomst schijnt op een grote regenbui boven het Kennemerstrand bij IJmuiden. | © Ronald van Wijk Fotografie

Kennemerstrand

Op het Kennemerstrand bij IJmuiden is het zand altijd in beweging. Wind en water maken een indrukwekkend landschap, dat je nog zelden ziet.

Lees meer

Grote bunker van Batterij Heerenduin en Olmen in de Kunstenaarsduintjes bij IJmuiden | © Ronald van Wijk Fotografie

Kunstenaarsduintjes & Duinen van Velsen

Het best bewaarde geheim van IJmuiden. Wie van avontuur houdt, volgt de smalle zandpaadjes in dit kleine duingebied bij de haven.

Lees meer

Groen met wit gestreept lichthuis op de Zuidpier, langs het Noordzeekanaal bij IJmuiden | © Ronald van Wijk Fotografie

Zuidpier

Bij het Noordzeekanaal ligt één van de beste plekken in Nederland om kustvogels te zien. Tijdens de 3 km lange wandeling op de Zuidpier kom je ogen te kort.

Lees meer