Duiningang Van Oldenborghweg


Navigatie: Zeeweg 50, 1901 NZ Castricum

Duiningang Van Oldenborghweg dankt haar naam aan het fietspad dat hier de Zeeweg naar Castricum aan Zee oversteekt. In tegenstelling tot de verderop gelegen Duiningang Johanna’s Hof ontbreekt het hier aan faciliteiten en gemarkeerde routes. Langs de Zeeweg zijn wel enkele parkeerhavens waar je gratis kunt parkeren, maar deze zijn vaak snel vol. De duiningang is vooral praktisch voor bezoekers die snel het infiltratiegebied aan de zuidkant willen bereiken. Richting het noorden liggen het Vogelduin en de Wei van Brasser op loopafstand.

Bezienswaardigheden in de buurt

Laagje rijp op verzameling van gevallen herfstbladeren van eik en beuk na een koude nacht in het duinbos | © Ronald van Wijk Fotografie

Infiltratiegebied Castricum

Vogels, vogels en nog eens vogels. Ze komen van heinde en verre naar het kraakheldere, stromende water. Vergeet je verrekijker niet!

Read More

Zonsopkomst in de duinen van het Vogelduin bij Castricum aan Zee | © Ronald van Wijk Fotografie

Vogelduin

Bloeiende duinviooltjes en zingende vogels vechten om je aandacht in dit frisse, open duinlandschap vlakbij het strand van Castricum aan Zee.

Read More

Bloeiend watermunt aan de oevers van natte duinvallei | © Ronald van Wijk Fotografie

Wei van Brasser & Doornvlak

Nog niet zo lang geleden werd hier mais en aardappelen geteeld. Nu liggen er duinmeren, natte valleien en graslanden vol bijzondere natuur.

Read More