Duiningang Zwarteweg


Navigatie: Breelaan 132, 1861 GH Bergen

Duiningang Zwarteweg ligt aan de rand van Bergen, tegenover Restaurant Duinvermaak, bekend om hun pizza’s en pannekoeken. Er is een ruime gratis parkeerplaats, maar het duurt niet lang voordat alle plekken bezet zijn. De duiningang is een populair startpunt voor een hele reeks aan wandel- en fietsroutes in zowel het Noordhollands Duinreservaat als de Schoorlse Duinen. Vlakbij de ingang ligt Skiclub il primo waar kinderen vanaf de steile hellingen hun eerste piste-ervaringen opdoen. Even verderop loopt er vanaf het fietspad een paadje naar het in de bossen gelegen Hotel Blooming, waar je in de brasserie terecht kunt voor een hapje en drankje.

Bezienswaardigheden in de buurt

Mooie warme lucht tijdens zonsopkomst bij een van de meertjes bij Pompstation Bergen | © Ronald van Wijk Fotografie

Linksche Rand & De Meertjes

Klimmen over hoge uitkijkduinen en struinen langs oevers van meertjes en poelen. Spot jij de ijsvogel? Een avontuurlijk rondje door de duinen bij Bergen.

Lees meer

Het bos rondom de Schoorlse Nok is het mooist in de herfst, als de bladeren van de bomen intens verkleuren | © Ronald van Wijk Fotografie

Schoorlse Nok

Vanaf het 48 meter hoge duin kijk je uit over het breedste punt van de duinen in West-Europa. Hier laten de bossen van Schoorl hun mooiste kant zien.

Lees meer