Duiningang Hargen aan Zee


Navigatie: Einde van Hargerstrandweg

Aan het einde van de Hargerstrandweg ligt een enorme parkeerplaats waar strandgangers, paardrijders en natuurliefhebbers allemaal een plekje kunnen vinden. Je parkeert er gratis tussen november en maart; daarbuiten is het tarief maximaal € 6,- per dag. In de zuidoosthoek begint een pad naar de Schoorlse Duinen. Er zijn twee gemarkeerde wandelroutes die je hier kunt volgen; Duintoppentocht (23 km, rode pijltjes) en Stuifduinentocht (17km, witte pijltjes). Dicht bij de ingang ligt het stuifduin Baaknol en de heide van Tjalkhoek. Een andere aanrader is een wandeling over het strand richting De Kerf. Na een bezoek aan de duinen kun je bij Strandpaviljoen Hargen nagenieten met een hapje en drankje op het terras.

Bezienswaardigheden in de buurt

Dode wortels steken uit het witte zand van het stuifduin Baaknol in de Schoorlse Duinen | © Ronald van Wijk Fotografie

Baaknol

Bovenop de grote, witte zandduinen heb je een prachtig uitzicht over bossen en heidevelden. Zelfs de Noordzee is zichtbaar. Dat wordt klimmen!

Lees meer

Vanaf de hoge duinen aan weerszijden van De Kerf heb je mooi uitzicht over de brede opening in de duinen | © Ronald van Wijk Fotografie

De Kerf & Parnassiavallei

Hoe reageert de natuur als je een gat van 80 meter breed in de duinen graaft? Ten noorden van Bergen aan Zee kun je het met eigen ogen zien.

Lees meer

Regenboog boven een poel in het heideveld Tjalkhoek in de Schoorlse Duinen | © Ronald van Wijk Fotografie

Tjalkhoek

Op de achtergrond klinken de golven, terwijl je over avontuurlijke zandpaadjes wandelt. Een afwisselend rondje door de heide bij Hargen aan Zee.

Lees meer