Duiningang Verspyckweg


Navigatie: Verspyckweg 17, 1865 BJ Bergen aan Zee

Duiningang Verspyckweg ligt ietwat verscholen, maar is een mooi vertrekpunt voor een wandeling in de duinen ten noorden van het dorp. Bij de rotonde in Bergen aan Zee volg je direct rechts de Elzenlaan totdat aan het einde van de weg het Zeehuis opduikt. Hier sla je rechtsaf en volg je de smalle Verspyckweg tot de kleine parkeerplaats (betaald parkeren) aan het einde. Na vijf minuten wandelen over het fietspad kom je bij een kaartautomaat en het startpunt van drie gemarkeerde wandelroutes: gele route (3,6 km), rode route (7 km) en oranje route (11,9 km).

Bezienswaardigheden

Het zand van het stuifduin in het Buizerdvlak slokt langzaam een stuk naaldbos op | © Ronald van Wijk Fotografie

Buizerdvlak

Het blinkende zand van dit enorme stuifduin is al van ver te zien. Elk jaar wandelt het duin meters naar het oosten. Niets houdt het zand tegen.

Lees meer

Vanaf een duintop lijken de vlaktes van Uilenvanger en Lange Vlak zich eindeloos uit te strekken. Een perfecte plek voor een zonsopkomst te fotografen | © Ronald van Wijk Fotografie

Uilenvanger & Lange Vlak

Een afwisselend duinlandschap ten noorden van de weg naar Bergen aan Zee. Met mooie vergezichten over open vlaktes en uitgestrekte heidevelden.

Lees meer