Duiningang Verspyckweg


Navigatie: Verspyckweg 17, 1865 BJ Bergen aan Zee

Duiningang Verspyckweg ligt ietwat verscholen, maar is een mooi vertrekpunt voor een wandeling in de duinen ten noorden van het dorp. Bij de rotonde in Bergen aan Zee volg je direct rechts de Elzenlaan totdat aan het einde van de weg het Zeehuis opduikt. Hier sla je rechtsaf en volg je de smalle Verspyckweg tot de kleine parkeerplaats (betaald parkeren) aan het einde. Na vijf minuten wandelen over het fietspad kom je bij een kaartautomaat en het startpunt van drie gemarkeerde wandelroutes: gele route (3,6 km), rode route (7 km) en oranje route (11,9 km).

Bezienswaardigheden in de buurt

Het zand van het stuifduin in het Buizerdvlak slokt langzaam een stuk naaldbos op | © Ronald van Wijk Fotografie

Buizerdvlak

Het blinkende zand van dit enorme stuifduin is al van ver te zien. Elk jaar wandelt het duin meters naar het oosten. Niets houdt het zand tegen.

Read More

Vanaf de hoge duinen aan weerszijden van De Kerf heb je mooi uitzicht over de brede opening in de duinen | © Ronald van Wijk Fotografie

De Kerf & Parnassiavallei

Hoe reageert de natuur als je een gat van 80 meter breed in de duinen graaft? Ten noorden van Bergen aan Zee kun je het met eigen ogen zien.

Read More

Het heideveld van de Grensvlakte is één van de meest besloten en rustige plekken in de Schoorlse Duinen | © Ronald van Wijk Fotografie

Grensvlakte

Na een wandeling door een sprookjesachtig bos sta je ineens midden in een verborgen heideveld. Helemaal voor jou alleen. Wat een heerlijke stilte!

Read More

Vanaf een duintop lijken de vlaktes van Uilenvanger en Lange Vlak zich eindeloos uit te strekken. Een perfecte plek voor een zonsopkomst te fotografen | © Ronald van Wijk Fotografie

Uilenvanger & Lange Vlak

Een afwisselend duinlandschap ten noorden van de weg naar Bergen aan Zee. Met mooie vergezichten over open vlaktes en uitgestrekte heidevelden.

Read More