Duiningang Midden-Herenduin


Navigatie: Duin- en Kruidbergerweg 1, 1985 HG Driehuis

Aan de Duin- en Kruidbergerweg, vlakbij begraafplaats Westerveld, ligt een onverharde weg richting de parkeerplaats van Duiningang Midden-Herenduin. Parkeren is gratis voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden kunnen via de automaat een vergoeding betalen. Er is groot informatiepaneel met plattegrond, waarop de twee wandelroutes zijn weergeven. Beide routes maken een kort rondje door het bos en zijn gemarkeerd met pijltjes (rood 3,5 km en geel 2,5 km). Wie meer tijd heeft, kan een mooie combinatie maken met het nabijgelegen Duin- en Kruidberg (Santpoort) of de Heerenduinen (IJmuiden).

Bezienswaardigheden in de buurt

Heerenduinen

Onder het bladerdak van oude, reusachtige eiken zingen vogels het hoogste lied, terwijl damherten en reeën stilletjes rondsluipen.

Read More

Weerspiegeling van bomen en wolken in het water van de tankgracht in Midden-Herenduin | © Ronald van Wijk Fotografie

Midden-Herenduin

In de vroege uurtjes komt het bos bij Driehuis tot leven. De dieren maken zich klaar voor een nieuwe dag. Dat wordt genieten!

Read More

In de zomer staan de natte valleien van het Zuidervlak vol met bloeiende planten als watermunt, rolklaver en kattenstaart | © Ronald van Wijk Fotografie

Zuidervlak & Duinmeer

Het open landschap vlakbij zee lijkt op de vlaktes van Afrika. Grote grazers en wolken met vogels maken het plaatje compleet.

Read More