Duiningang Hargen-Groet


Navigatie parkeerplaats: Heereweg 272, 1873 GG Groet

Duiningang Hargen-Groet ligt in het dorpje Groet, aan de noordkant van de Schoorlse Duinen. Kom je met de auto, dan kun je het beste (gratis) parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats aan de Heereweg. Vanaf hier is het ongeveer vijf minuten wandelen naar het duingebied. Onderweg passeer je een startpunt van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Eenmaal in het duinen kun je een mooi rondje wandelen rondom de Pirolavallei en Groeterzandgat. Iets verder richting het westen ligt de Baaknol. Of je volgt de rode route (Duintoppentocht) voor een flinke wandeling van 23 km over de hoogste toppen in het duingebied. Met mooie uitkijkpunten onderweg.

Bezienswaardigheden in de buurt

Dode wortels steken uit het witte zand van het stuifduin Baaknol in de Schoorlse Duinen | © Ronald van Wijk Fotografie

Baaknol

Bovenop de grote, witte zandduinen heb je een prachtig uitzicht over bossen en heidevelden. Zelfs de Noordzee is zichtbaar. Dat wordt klimmen!

Lees meer

In de natte delen van het Groeterzandgat kun je goed het vleesetende plantje zonnedauw fotograferen | © Ronald van Wijk Fotografie

Pirolavallei & Groeterzandgat

Op drie plekken bij Groet komt diep vanuit de grond zuiver water aan de oppervlakte. Dat levert een bonte verzameling planten op.

Lees meer