Duiningang Oudendijk


Navigatie: Oudendijk 31, 1969 MN Heemskerk

Duiningang Oudendijk ligt in het tuindersgebied van Heemskerk, vlakbij Camping Klein Hemelrijk. Er is een grote parkeerplaats (gratis parkeren) en kaartautomaat. Er is verder geen horeca of winkel aanwezig. Vanaf de duiningang kun je grofweg drie kanten op; richting Wijk aan Zee in het zuiden, het strand van Heemskerk in het westen of noordwaarts door het binnenduin. Zowel de blauwe route (5,6 km) als de groene route (3,3 km) lopen grotendeels noordwaarts door het bos. De oranje route (15,1 km) maakt een grote lus door het binnenduin, van Heemskerk tot aan Wijk aan Zee.

Bezienswaardigheden in de buurt

Tijdens een wandeling door het bos van de Berenweide kom je mooie, oude eiken tegen. Met hun wijd verspreide kronen zijn het ideale klimbomen | © Ronald van Wijk Fotografie

Berenweide

Het bos van de Berenweide ligt er al honderden jaren. Ooit aangeplant voor hakhout, maar nu voor bezoekers om van te genieten.

Lees meer

Grote ratelaar en rietorchis in natte vallei aan de voet van een paraboolduin in de duinen bij Heemskerk | © Ronald van Wijk Fotografie

Duivelshoek & Verbrande vlak

Als wandelaar heb je dit duingebied bij het strand vaak helemaal voor jezelf. Je vindt er valleien vol bloemen en een imposant paraboolduin.

Lees meer

Rijp op zand en helmgras na een koude nacht in het Gat van Heemskerk | © Ronald van Wijk Fotografie

Het Gat van Heemskerk

Op het strand van Heemskerk is een enorm gat in de duinen ontstaan. Hier voel je de brute kracht van de natuur. Een aanrader als het stormt.

Lees meer

Grazende exmoorpony's in het Ligustervlak in de duinen bij Wijk aan Zee | © Ronald van Wijk Fotografie

Ligustervlak & Bassinvlak

De tijd vliegt voorbij tijdens de 1,5 uur durende wandeling door bossen en duinen bij Wijk aan Zee. Achter elke bocht ligt weer een nieuwe verrassing.

Lees meer